Vyhledávač

Drobečková navigace

Úvod > Život v obci > Aktuality > Hlášení místního rozhlasu 17.3.2020

Hlášení místního rozhlasu 17.3.2020



  1. Žádáme občany a chalupáře k ohleduplnosti a v rámci současného stavu možného ohrožení nákazou koronavirem o nošení roušek nebo respirátorů minimálně při potkávání se s ostatními a to jak ve volném prostoru, tak i v obchodě.
    Pokud roušku nevlastníte, stačí alespoň přes ústa bavlněný šátek nebo utěrka. Pokud roušku v tuto dobu nemáte, dodržujte prosím odstup alespoň dva metry.
  2. Pan farář Bohuslavické farnosti oznamuje zrušení všech bohoslužeb do odvolání.
  3. Na základě včerejšího usnesení vlády ČR se doporučuje osobám starších 70 let nevycházet po dobu nouzového stavu mimo svá obydlí, s výjimkou návštěvy zdravotnického zařízení za účelem zajištění neodkladné zdravotní péče.
    Na základě tohoto usnesení obec zajistí všem občanům nad 70 roků na základě jejich potřeb nákupy potravin i léků. Pokud o tuto službu máte zájem oznamte to prosím telefonicky nebo vzkazem do schránky OÚ během zítřka starostovi obce. Pomoc bude zajištěna od čtvrtka 19. března.
  4. Provozovna místního obchodu oznamuje zkrácení provozní doby. Je vyvěšeno na dveřích obchodu.
  5. Od 17.3.2020 rušíme úřední hodiny obecního úřadu pro veřejnost. Vše prosím vyřizuje telefonicky se starostou, místostarostou a účetní obce.
  6. Od 17.3.2020 se ruší výuka v naší mateřské škole.
  7. Žádáme občany, aby dbali nařízení, které jsou pravidelně vyvěšovány na úředních deskách a webových stránkách obce.
  8. Žádáme občany, aby zachovali chladnou hlavu a chovali se zodpovědně.
  9. O všech důležitých opatřeních Vás budeme průběžně informovat.