Vyhledávač

Drobečková navigace

Úvod > Život v obci > Aktuality > Hlášení místního rozhlasu 12.7.2021

Hlášení místního rozhlasu 12.7.2021



  1. Oznamujeme konečný výsledek sbírky na postižené Hodonínsko a Břeclavsko. Od občanů i chalupářů se vybrala částka 35 800Kč. Obec přispěla částkou 36 200Kč. Celková částka ve výši 72 000Kč byla dnes odeslána přímo na transparentní účet nejmenší postižené osady Pánov, která má zhruba 80 obyvatel. Zastupitelstvo tak rozhodlo po předchozím průzkumu potřeb u starostů a místostarostů okolních obcí postižené oblasti. Všem dárcům velmi děkujeme.
  2. Obec Raková u Konice společně s firmou Rekman s.r.o. a sborem dobrovolných hasičů oznamují konání tradičních oslav Sv. Anny v sobotu 24. července. Oslavy budou zahájeny slouženou mší svatou za hudebního doprovodu Holóbkove mozeke. Následně budou oslavy pokračovat posezením s dechovkou na hřišti. Oslavy jsou tradičně pro občany a chalupáře.
  3. Oznamujeme chalupářům, kteří nemají ještě zaplacen poplatek za svoz a ukládání odpadu, aby platbu provedli co nejdříve.
  4. Upozorňujeme všechny, kteří nedodržují obecní vyhlášku ohledně pravidelného sečení pozemků v rámci veřejného prostranství, že obec může použít svého práva v rámci předání záležitosti k přestupkovému řízení. Vzhled obce by měl být pro každého občana nebo chalupáře běžnou prioritou a pevně věříme, že nebudeme nuceni k tomuto kroku přistoupit.